aA
Sugriuvęs namas Archangelske
Sugriuvęs namas Archangelske
© AFP/Scanpix
"Neseniai iš griuvėsių buvo iškeltas vyro kūnas, prieš tai - moters ir vaiko", - sakė jis. Šiek tiek vėliau pranešta apie dar du ištrauktus žuvusiųjų kūnus.

Pasak pareigūnų, paskutiniais duomenimis, tarp žuvusiųjų - 16 moterų, 8 vyrai ir 5 vaikai. Miesto ligoninėse tebėra 15 nukentėjusiųjų, septynių sužeistųjų būklė sunki.

Išgelbėtų žmonių skaičius nepasikeitė - 24.

Paieška tęsiama. Dirba daugiau kaip 600 gelbėtojų - jie kelia gelžbetonio nuolaužas, atgabenta daug kranų. Mėtosi sofos, sulūžę baldai. Virš apgriuvusio 36 butų namo ore tvyro dulkių debesis. Auštant iš Maskvos ir kitų miestų atskrido gelbėtojų su šunimis.

Pareigūnų tvirtinimu, sprogimą tikriausiai sukėlė dujų nutekėjimas, kuris Rusijos apgriuvusiuose gyvenamuosiuose namuose, kuriuose gyvena milijonai rusų, įvyksta dažnai. Dalis namo sugriuvo kaip kortų namelis, vargu ar griuvėsiuose liko oro kišenių, kuriose gali būti gyvų žmonių.

Praėjusį mėnesį per dujų sprogimą vienoje Sibiro kavinėje žuvo 18 žmonių. Sekmadienį didelis gaisras beveik visiškai sunaikino netoli Kremliaus Maskvoje esantį istorinį Maniežą. Manoma, kad liepsnos įsiplieskė dėl elektros gedimo.

Perrinktasis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadėjo imtis priemonių, kad būtų pagerintos pastatų elektros tiekimo sistemos. Praėjusį mėnesį rusus išgąsdino bombos sprogimas Maskvos metro, kai žuvo 40 žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.