aA
Šiauliuose, Lyros g. esančiame prekybos komplekse, įsikūrusi „Dainoros“ kavinė lankytojus vilioja gyva muzika. Todėl vakarais čia susirenka nemažai atsipalaiduoti norinčių šiauliečių. Patikrinus paaiškėjo, kad čia daugybė pažeidimų, o klientai įžūliausiai apgaudinėjami, rašoma Šiaulių apskrities policijos pranešime.
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais lapkričio 19-osios vakare, vykdant kovos su šešėline ekonomika priemonių planą, užsuko į šią kavinę.

Prie durų juos pasitikę ir už įėjimą po 10 litų paėmę du apsaugos darbuotojai, pasirodo, lyg ir nebuvo tikri apsaugos darbuotojai, nes dirbo nelegaliai - su jais darbo sutartys nebuvo sudarytos.

Siekiant nustatyti, ar viskas tvarkoje su įmonės buhalterine apskaita, ar nedaromi kiti ūkinės-komercinės veiklos pažeidimai, buvo užsakyta vakarienė - atliktas kontrolinis pirkimas. Už vakarienę tikrintojams buvo pateikta 57 litų sąskaita. Bet pinigai į kasą nebuvo įnešti. Taigi dar vienas pažeidimas - pajamų slėpimas. Vakarienei buvo užsakyta ir brendžio, kurio 50 gramų kainavo 5 litus. Kaip paaiškėjo vėliau, specialistams pateikus išvadą, barmenas lankytojams vietoje brendžio pylė 35,5 laipsnių stiprumo namų gamybos alkoholinį gėrimą.

Alkoholio surogato pareigūnai rado ir pagalbinėse kavinės patalpose. Penkialitrėje plastikinėje talpoje, su geriamo vandens „Vanvita“ etikete, buvo supilti trys litrai skysčio, tvoskiančio alkoholiu. Atlikę tyrimą, specialistai konstatavo, kad tai 37,2 laipsnio stiprumo denatūruoto etilo alkoholio (nemaistinio spirito) bei dažančių ir kvapiųjų medžiagų mišinys. Kavinės patalpas nuomojanti individualiosios įmonės savininkė Ilona Palaitytė pareigūnams bandė įteigti, kad šis gėralas jų kavinei nepriklauso. Jį neva paliko statybininkai, kurie vasarą šiuo skysčiu bandė nuo lubų pašalinti riebalines dėmes.

Manoma, kad legalios padavėjos šioje kavinėje taip pat nebuvo, nes mergina, aptarnavusi tikrintojus, vos tik sužinojusi, kad turi reikalų su pareigūnais, paspruko iš kavinės.

Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai už buhalterinės apskaitos taisyklių pažeidimą ir kasos kvito už parduotas prekes bei suteiktas paslaugas neišdavimo surašė surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus. Už tai gresia keliašimtinės baudos. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai irgi pradėjo administracinę teiseną - dėl neteisėtos naminės degtinės ir kitos rūšies namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų realizavimo. Medžiaga bus perduota Valstybinei tabako ir alkoholio kontrolės tarnybai, kuri skirs nuobaudą ir taikys ekonomines sankcijas, nes už tokią veiklą kavinei iškilo grėsmė atsisveikinti su licencija prekiauti alkoholiu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.