aA
Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Ukrainoje milicija ir specialiosios tarnybos sugriovė prieš naują Mokesčių kodeksą protestuojančių verslininkų palapinių miestelį, praneša DELFI.ua. Apie 5 valandą ryto palapinių miestelį apsupo apie 500 VRM darbuotojų bei ėmė griauti palapines, nekreipdami dėmesio į tai, kad jų viduje vis dar buvo žmonės.
Kijeve palapinės buvo griaunamos su žmonėmis viduje
© DELFI.ua

Į įvykio vietą atvyko 16 autobusų su milicininkais ir specialiosios tarnybos „Berkut“ pareigūnais. Kijevo komunalinių tarnybų darbuotojai, stebimi milicijos, tylėdami surinko palapines, sukrovė jas į sunkvežimius, kad šios būtų išvežtos iš aikštės. Jų nesustabdė užrašai, kad tai yra parlamentarų turtas.

Verslininkai, likę nakčiai aikštėje, nesipriešino milicininkams, kurių buvo daug daugiau nei jų.

Kijevo miesto centras užblokuotas kelių policijos automobiliais.

Internetiniame portale „Twitter“ gausu įvairiausių pranešimų apie aikštės „užėmimą“: „Žmones tiesiog išmetė į gatvę, surinko jų daiktus ir išvežė, o šešis žmones suėmė.“

Gruodžio 6 dieną verslininkai ruošiasi protestuoti Nepriklausomybės aikštėje. „Protestuojantys verslininkai yra nepatenkinti naujausiais Aukščiausios rados priimtais Mokesčių kodekso pakeitimais“, - pareiškė šios akcijos pagrindinis koordinatorius Aleksandras Daniliukas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.