aA
JAV pajėgos per reidą oloje įrengtoje slėptuvėje Pietų Afganistane nukovė tris ir suėmė 13 islamistų kovotojų. Šis reidas - dalis naujos operacijos prieš "Al Qaeda" ir Talibano kovotojus. Tai pirmadienį pranešė JAV kariuomenė.
Bryan Hilferty
Bryan Hilferty
© AFP/Scanpix
JAV kariuomenės atstovas papulkininkis Bryan'as Hilferty (Brajanas Hilfertis) žurnalistams Kabule pareiškė, kad kelios dešimtys JAV karių, įskaitant specialiųjų pajėgų kariškius, dalyvavo šeštadienio reide, per kurį buvo panaudotas ir sraigtasparnis. Reidas vykdytas olose į pietvakarius nuo Kalato, Zabulo provincijos sostinės.

Trys kovotojai buvo nužudyti per susišaudymą, 5 suimti, pareiškė B.Hilferty, pridūręs, kad dar aštuoni įtariamieji buvo suimti po dienos toje pačioje srityje, pastate, kuriame aptikta propagandinės medžiagos prieš JAV vadovaujamas pajėgas.

Sulaikytų įtariamųjų tapatybių B.Hilferty neatskleidė, tačiau sekmadienį vienas Afganistano kariuomenės pareigūnas pareiškė, kad trys Talibano vadai buvo suimti per bendrą reidą su JAV pajėgomis Zabule. Reidas, anot pareigūno, buvo nukreiptas prieš buvusį Talibano provincijos vadovą mulą Abdul Razzaq'ą (Abdulą Razaką).

Suimtuosius pareigūnas įvardino kaip mulą Naimatullah (Naimatulą), mulą Saleh Mohammadą (Salę Muhamedą) ir mulą Baluchą (Balučą). Mula - islamistų dvasininkų ir daugumos aukštų Talibano narių titulas.

Vienas aukštas valstybės vadovas taip pat ketvirtadienį pareiškė, kad 12 Talibano kovotojų buvo nužudyti Jungtinėms Valstijoms užpuolus jų sunkvežimį Kandaharo provincijoje iš oro. B.Hilferty pareiškė apie JAV pajėgų dalyvavimą tokiame reide informacijos neturįs.

Jis pareiškė, kad reidas Zabule buvo dalis operacijos kodiniu pavadinimu "Kalnų audra", kuri buvo pradėta kovo 7 dieną ir pratęsia ankstesnes. Šia operacija siekiama kovoti su Talibano ir "Al Qaeda" lyderiais Afganistano pietiniuose ir rytiniuose regionuose. Anot B. Hilferty, operacija nukreipta ir į labiausiai pasaulyje ieškomą žmogų - Osamą bin Ladeną (Osama bin Ladena).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.