aA
Trečiadienį posėdžiavę Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) tarybos nariai teigia, jog stengsis panaudoti abiejų savo lyderių populiarumą ir sugebėjimus - tiek partijos pirmininko, ekspremjero Rolando Pakso, tiek ir dabar laikinai premjero pareigas einančio, LLS pirmininko pavaduotojo Eugenijaus Gentvilo.
E.Gentvilas ir R.Paksas
E.Gentvilas ir R.Paksas
© ELTA
Posėdyje abu lyderiai taip pat demonstravo vienybę, ragino partijos narius dirbti kartu, o kalbas apie nesutarimus liberalų gretose vadino "išoriniu spaudimu".

Kai kurie partijos tarybos nariai siūlė LLS valdybai sudaryti specialią darbo grupę, kuri rūpintųsi, jog E.Gentvilas taptų Seimo nariu ir taip galėtų aktyviau reikštis kaip galimas būsimosios liberalų šešėlinės Vyriausybės vadovas.

"Eugenijus Gentvilas reikalingas Vilniuje", - sakė R.Paksas, antradienį tapęs Liberalų frakcijos seniūnu Seime.

Frakcijai pasiskelbus opozicine, o tai ji planuoja padaryti po Seime ketvirtadienį vyksiančio balsavimo dėl naujosios Algirdo Brazausko Vyriausybės programos, R.Paksas turėtų tapti opozicijos lyderiu.

Ekspremjeras tarybos nariams sakė, jog "nebūtinai partijos pirmininkas turėtų tapti jos kandidatu prezidento rinkimuose" ir teigė, jog savo kandidatą partija galėtų parinkti reitingavimo būdu.

Seimo liberalo Jono Čekuolio teigimu, tai derintųsi su neseniai liberalų bei kai kurių dešiniųjų bei centro-dešiniųjų jėgų viešai pareikštais ketinimais organizuoti atvirus išankstinius rinkimus, nustatysiančius bendrą jų kandidatą būsimuosiuose prezidento rinkimuose kitų metų pabaigoje.

Paklaustas, apie galimybę dirbti Seime, E.Gentvilas žurnalistams sakė norįs, jog "tai įvyktų natūraliai".

"Žmonės buvo valdančiojoje frakcijoje. Dabar tampame opozicija. Gal keičiasi vidinė motyvacija, gal kas ieškos kito darbo, išeis iš Seimo", - svarstė liberalas.

Tačiau jis pabrėžė nedalyvausiąs diskusijose, kaip jis galėtų tapti Seimo nariu ir visiškai paliksiąs tai spręsti partijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.