aA
Kanados ministro pirmininko Stepheno Harperio patarėjas profesorius Tomas Flanaganas interviu televizijai „CBC News Network“ paragino fiziškai likviduoti portalo „WikiLeaks“ įkūrėją Julianą Assange’ą. Informacija apie tai pasirodė socialinio bendravimo svetainės „Twitter“ puslapyje „WikiLeaks“.
Tomas Flanaganas
Tomas Flanaganas
© youtube.com

T. Flanaganas pareiškė, kad JAV prezidentas Barackas Obama turėtų paskirti atlyginimą už J. Assange’o galvą arba likviduoti jį su nepilotuojamu lėktuvu. Laidos vedėjas Evanas Solomonas suteikė progą profesoriui viską nuleisti juokais, bet šis pakartojo, kad „jam nebūtų gaila, jei Assange’as staiga dingtų“.

Lapkričio 29 d. kita garsi amerikiečių politikė – Sarah Palin savo puslapyje socialinio bendravimo svetainėje „Facebook“ kritikavo B. Obamos administraciją už nesugebėjimą išsaugoti karinių paslapčių ir paragino persekioti J. Assange’ą, kurio „rankos suteptos krauju“, tais pačiais metodais, kaip ir „Al Qaedos“ lyderius.

Nuo lapkričio 28 d. interneto svetainėje „WikiLeaks“ išpublikavo apie 250 000 JAV diplomatų laiškų, kuriuose buvo daugelio pasaulio lyderių charakteristikos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.