aA
Dėl savo dalyvavimo kampanijoje Irake Lenkija gali tapti teroristų taikiniu - joje gali būti surengti išpuoliai, panašūs į praėjusios savaitės sprogimus Madride, pirmadienį sakė lenkų žvalgybos agentūros vadovas.
Bomb
Kaip ir Ispanija, Lenkija parėmė JAV vadovaujamą karą Irake ir į šią šalį nusiuntė savo karių.

Žvalgybos agentūros vadovas Zbigniewas Siemiatkowskis (Zbignevas Semiontkovskis) paragino lenkus būti budrius ir sakė, kad nei visa visuomenė, nei saugumo tarnybos nėra tinkamai pasirengusios tokiems išpuoliams.

"Esame Jungtinių Valstijų sąjungininkai ir Persijos įlankos (regione) vaidiname politinį ir karinį vaidmenį... Privalome atsižvelgti į tai, kad esame ne tik hipotetinis, bet, galimas dalykas, ir realus taikinys", - sakė jis privačiai radijo stočiai "Zet".

"Kaip visuomenė, kaip piliečiai, kaip normalūs žmonės neatsižvelgiame į tai, kad nuėję į kokį nors barą galime susprogti su visu tuo baru", - pridūrė Z.Siemiatkowskis.

Penktadienį, po ketvirtadienio sprogimų traukiniuose Madride, per kuriuos žuvo 200 žmonių, Lenkija sustiprino saugumą savo pasienyje, oro uostuose ir geležinkelio stotyse. Tokių žingsnių buvo imtasi nuogąstaujant, kad išpuolis Ispanijoje gali būti su "al Qaeda" susijusių islamistų kovotojų darbas.

Z.Siemiatkowskis sakė, kad kovos su terorizmu tarnybos sustiprins pasirengimą galimiems išpuoliams.

Šalies premjeras Leszekas Milleris (Lešekas Mileris) praėjusią savaitę nurodė, kad Lenkija nepaisydama išpuolio Madride nesitrauks iš Irako.

Tačiau vyriausybė tikriausiai pajus kritikų spaudimą dėl vaidmens Irake, nes sekmadienį įvykusius Ispanijos rinkimus laimėjęs Jose Luisas Rodriguezas Zapatero (Chosė Luisas Rodrigesas Sapateras) pirmadienį sakė ketinąs atšaukti ispanų karius iš Irako.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.