aA
Kitais metais Vilniuje vyks 18-asis Pasaulio studentų kongresas, į kurį suvažiuos atstovai iš daugiau nei šimto pasaulio šalių. "Šio kongreso metu Lietuvos studentiją pristatysime pasauliui", - BNS sakė kongresą rengiančios Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prezidentas Viačeslavas Palkevičius.
klasė, mokykla, studentai
Pasak jo, kongresas - svarbus įvykis ir stiprinant Lietuvos įvaizdį pasaulio akademinėje bendruomenėje.

Planuojama, kad 2005 metais kongreso metu Lietuvą aplankys apie 300 atstovų iš daugiau nei 110 pasaulio šalių.

Kaip pranešė LSAS, Pasaulio studentų kongresas yra Tarptautinės studentų sąjungos valdymo institucija, organizuojama vieną kartą per 4-5 metus. 2000-aisiais kongresas vyko Libijoje.

Kiekvieno kongreso metu studentai nagrinėja vieną iš jiems aktualiausių problemų - pavyzdžiui, karą, švietimo reformas ar moterų teisių gynimą. Pasak LSAS prezidento, kongreso metu priimama rezoliucija, kuri išsiunčiama įvairioms pasaulio organizacijoms.

Be LSAS norą 2005 metais organizuoti kongresą buvo pareiškusios Kvebeko, Saudo Arabijos, Brazilijos ir Jamaikos studentų organizacijos.

Tarptautinė studentų sąjunga buvo įkurta 1946 metais. Ji vienija 152 nacionalines studentų sąjungas iš 114 šalių ir yra didžiausia pasaulyje tarptautinė, demokratiška, nepriklausoma, nesiekianti pelno studentų organizacija. Ją yra pripažinusios ir Jungtinės Tautos, suteikusios konsultacinį statusą UNESCO.

Pasak pranešimo spaudai, 2003 metais LSAS pirmoji iš Baltijos regiono studentų organizacijų įstojo į Tarptautinę studentų sąjungą.

LSAS, įsteigta 2000 metais, šiuo metu vienija 19 Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų savivaldų, atstovauja daugiau nei 77 tūkst. studentų interesams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.