aA
Lietuvos finansų ministrė ir paskirtoji komisarė Dalia Grybauskaitė pirmadienį išvyko vizito į Briuselį (Belgija), kur Europos Komisijos (EK) prezidento Romano Prodi kvietimu dalyvaus kovo 16-17 dienomis vyksiančiame Europos Komisijos posėdyje bei neformaliuose EK susitikimuose.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė
© ELTA
Antradienį šaukiamas posėdis - pirmasis EK renginys, kuriame kartu su dabartiniais Komisijos nariais dalyvaus ir naujųjų ES šalių paskirtieji komisarai.

"Nors oficiali narystės data - gegužės 1-oji, pirmasis bendras pasėdis yra ženklas, kad dešimt buvusiųjų kandidačių realiai jau pripažįstamos bendrijos narėmis ir lygiavertėmis Europos senbuvių partnerėmis", - sako D. Grybauskaitė.

Paskirtosios komisarės teigimu, "ankstyvas bendro darbo startas taip pat rodo dabartinės EK pastangas užtikrinti sklandų naujųjų narių įsijungimo procesą ir minimizuoti galimus "pereinamojo laikotarpio" sunkumus".

Antradienį bei trečiadienį vyksiančių neformalių susitikimų metu paskirtieji komisarai bus supažindinti su EK darbo metodais ir veiklos specifika, sprendimų priėmimo procesu, administracijos padaliniais ir struktūra.

Vizito Briuselyje metu finansų ministrė Dalia Grybauskaitė Belgijos Ministro Pirmininko Guy'aus Verhofstadt'o (Gajaus Ferhofštato) kvietimu taip pat dalyvaus diskusijoje dėl Europos ekonomikos ateities.

Pirmadienio popietę vyksiančiame renginyje numatoma aptarti 25 narių ES galimybes įgyvendinti Lisabonos strategiją ir tapti konkurencingiausia pasaulio ekonomika.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.