aA
Kaune du vyriškiai antradienį įsibrovė į butą, išlupo ir išsinešė sienoje įmūrytą seifą bei pavogė brangesnius bute buvusius daiktus. Buto šeimininkė nuostolius įvertino 160 300 litų.
Thief
Antradienį ryte į R.Kalantos gatvėje esantį butą paskambino du vyriškiai. Bute buvęs penkiolikmetis pasiteiravo, ko jie nori ir išgirdęs, kad atnešė mamai dokumentus, atvėrė duris. Vyriškiai iš karto jam uždėjo antrankius ir reikalavo pasakyti, kur pinigai.

Suradę įmūrytą sienoje seifą, vyriškiai pradėjo jį lupti. Vienas iš atėjusių vyrų buvo atsinešęs specialius įrankius. Kaimynai policijos pareigūnams patvirtino, girdėję, kad buvo daužoma siena.

Išlupę seifą, abu plėšikai dar surinko bute buvusius brangesnius daiktus ir pasišalino. Prieš išeidami, jie nuėmė paaugliui antrankius ir surišo jį lipnia juosta.

Policijos duomenimis, prieš bute buvusį penkiolikmetį plėšikai smurto nenaudojo.

Skubiai namo iškviesta 37 metų buto šeimininkė pasigedo seife buvusių 37 tūkst. JAV dolerių (148 tūkst. litų), įvairių aukso dirbinių, perlo vėrinio ir įvairių dokumentų. Buto šeimininkė - saldumynų prekyba besiverčiančios įmonės savininkė.

Bute buvo įrengta apsaugos sistema ir įstatytos šarvuotos lauko durys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.