aA
Į ginčą dėl dviejų žmonių nužudymu įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio dukros įsikišo ir medikai – jie siekė nuginčyti Valstybinės medicininio audito inspekcijos (VMAI) sprendimą dėl nustatytų pažeidimų Vilniaus Vaiko raidos centre. Tiesa, nesėkmingai – Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį konstatavo, kad auditorių išvados nesukelia teisinių pasekmių.
Į ginčą dėl D.Kedžio dukros įsikišo ir medikai
© A.Didžgalvio nuotr.

Vilniaus universiteto vaikų ligoninės skundą (VUVL) dėl VMAI prie Sveikatos apsaugos ministerijos audito išvadų išnagrinėjusi trijų teisėjų kolegija konstatavo, kad VUVL negalėjo skųsti auditorių sprendimo. Pasak teismo, išvados nėra individualus administracinis aktas, todėl byla buvo nutraukta.

Medikai prieš tai skundėsi Vyriausiajai administracinių ginčų komisijai (VAGK), bet ir ši bylą nutraukė.

Nepalankų teismo sprendimą VUVL dar galės skųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Medikų skundas susijęs su D. Kedžio mažametės dukros uždarymu į Vaiko raidos centrą iš karto po teisėjo Jono Furmanavičiaus ir kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymų. Siekiant nepažeisti mažametės mergaitės interesų teismas bylą nagrinėjo neviešuose posėdžiuose.

Kauno rajono savivaldybės tarnautojai mažametę mergaitę iš Kauno į Vilnių išvežė praėjusių metų spalį, apie tai nebuvo informuota oficialiai jos globėja paskirta teisėja Neringa Venckienė.

Iš Vaiko raidos centro mažametę globėjai buvo leista išsivežti tik po savaitės – visą šį laiką centro darbuotojai jos neatidavė. Į šį centrą D. Kedžio dukrelę ne kartą esą siekė uždaryti mažametės tvirkinimu kaltinamas verslininkas Andrius Ūsas.

Mergaitę centre apžiūrėjo psichiatrė Živilė Žeibienė, kuri asmens sveikatos istorijoje nurodė, kad ją atvežė įstatyminė atstovė – Kauno rajono vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovė Janina Dabašinskienė.

Auditoriai nustatė, kad mažametė negalėjo būti paguldyta į centrą nesant įstatyminio atstovo – N. Venskienės – sutikimui. Taip pat buvo nustatyta ir kitų pažeidimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.