aA
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su Lenkijos policijos pareigūnais, sulaikė asmenį, kuris įtariamas praėjusį pirmadienį pasikėsinęs apvogti bankomatą jį susprogdinant, praneša Kauno policija.
Bankomato susprogdinimu įtariamas kaunietis sučiuptas Lenkijoje
© Kauno VPK

Prie parduotuvės „Iki“ (Šiaurės pr. 91, Kaunas) įėjimo įrengtas bankomatas buvo susprogdintas lapkričio 29-osios naktį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę bei turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu.

Pareigūnai dar tą pačią dieną nustatė įtariamą šiuo nusikaltimu asmenį, buvo paskelbta jo paieška. Turėdami duomenų, kad įtariamasis gali kirsti Lietuvos-Lenkijos sieną, pareigūnai apie tai informavo kaimyninės šalies pareigūnus ir paprašė pagalbos.

Tą patį vakarą Suvalkuose Lenkijos policijos pareigūnai sulaikė 30-metį Andrių Kapačiauską, kuris jau buvo įsigijęs autobuso bilietą į Berlyną. Jam suimti išduotas Europos arešto orderis, per 40 parų sulaikytasis turėtų būti perduotas Lietuvai.

Tyrimą atliekantys pareigūnai A. Kapačiauskui pareiškė įtarimus dėl šešių nusikalstamų veikų – vagysčių ir pasikėsinimo apvogti bankomatą. Teismas jam skyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

A. Kapačiauskas anksčiau teistas du kartus (teistumai išnykę), taip pat ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas užsienio valstybėse.

Pareigūnai prašo atsiliepti piliečius, turinčius vertingos informacijos apie šio asmens nusikaltimus ir paskambinti į Kauno policiją tel. (8-37) 303 408, 303 140 arba 02 (visą parą).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.