aA
Libijos vadovas Muammaras Gaddafis pareikalavo, kad Europos Sąjunga duotų 4 milijardus svarų kovai su nelegalia imigracija, antraip, jo teigimu, Europa taps juoda ir ją užplūs musulmonai, rašo telegraph.co.uk.
Muammaras al-Gaddafi
Muammaras al-Gaddafi
© Reuters/Scanpix

ES ir Afrikos lyderių aukščiausiojo lygio susitikime Tripolyje (Libija), M. Gaddafis pavadino Europos ekonominius santykius su Afrikos kontinentu nesėkme.

Jei krikščioniškos, baltųjų šalys neskirs lėšų, Europą užplūs nelegalūs imigrantai iš nuskurdusios Afrikos, pranašavo jis.

„Turime sustabdyti nelegalią imigraciją. Jei to nepadarysime, Europa taps juoda, ją užplūs įvairių religijų žmonės, ji pasikeis“, – sakė jis.

M. Gaddafis yra gavęs tik 42 mln. svarų iš ES pabėgėlių gyvenimo sąlygoms gerinti.

Libijos vadovas kritiškai nusiteikęs ES atžvilgiu, nes ši sieja prekybą ir pagalbą su laisva rinka ir progresu žmogaus teisių srityje. Susitikime jis teigė, kad Afrikos lyderiai dėl Europos reikalavimų nusiteikę nutraukti 10 metų trukusias derybas dėl prekybos.

„Afrika turi kitų alternatyvų. Tegu kiekviena šalis ir kiekviena grupė turi savo valdžią. Kiekviena šalis turi teisę paisyti savo interesų. Afrika gali kreiptis į kitą tarptautinį bloką, kaip antai Pietų Ameriką, Kiniją, Indiją ar Rusiją.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.