aA
Lazdijų rajono policija antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudyste įtariamo Teizininkų kaimo gyventojo Andriaus Kotlovskio slėpimą ir melagingų parodymų davimą gretimo Prygos kaimo gyventojui 29 metų M. P.
Už motinos nužudymu įtariamo draugo slėpimą – baudžiamoji byla
© Corbis/Scanpix

Įtariama, kad lapkričio 23-iosios vakare neblaivus, 6 kartus teistas 29 metų A. Kotlovskis namuose mirtinai sumušė savo 56 metų motiną Nijolę Kotlovskienę. Paskui jis nuėjo pas kaimynus ir pasakė, kad motina krito, trenkėsi galva į spintą ir mirė. Kol atvyko pareigūnai, A. Kotlovskis dingo. Policija jo ieškojo visą naktį, bet nesėkmingai.

Pareigūnai išsiaiškino, su kuo A. Kotlovskis bendrauja, bičiuliaujasi. Todėl buvo apklaustas ir gretimame Prygos kaime gyvenantis M. P. Tačiau jis tvirtino nieko nežinąs.

Lapkričio 27-ąją policininkai įtariamąjį aptiko kitame netoliese esančiame Verstaminų kaime pas kitą jo pažįstamą. Sulaikytas A. Kotlovskis papasakojo, kas jam padėjo slapstytis. Paaiškėjo, kad M. P. pareigūnams melavo.

Dabar M. P. jau prisipažįsta slėpęs ieškomą nusikaltėlį. Už nusikaltėlio slėpimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasak kaimynų, A. Kotlovskis dažnai mušdavo motiną, bet ši nesikreipdavo į policiją. Kiek anksčiau jam iškelta byla dėl senelės sumušimo, kuri po to mirė ligoninėje, tačiau medikai nustatė, kad sumušimas nebuvo mirties priežastimi. Ši byla dar nebaigta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.