aA
Pirmadienio vakarą į Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninės vaikų reanimacijos skyrių buvo atvežtas be sąmonės penkerių metų berniukas, stipriai apkandžiotas rotveilerių veislės šuns.
Vaikui buvo padarytos krūtinės, rankos ir kojos plėštinės žaizdos. Pasak medikų, mažamečio sveikatos būklė, nors ir stabili, yra labai sunki, todėl negalima prognozuoti, kiek gali užtrukti gydymas. Kiek anksčiau iš tos pačios ligoninės išleistas berniukas, kuriam vilkšunis buvo apkandžiojęs galvą.

Visuomenės sveikatos centro duomenimis, retai kuri diena praeina be pranešimų apie šunų ir kačių apkandžiotus žmones. Pirminiais duomenimis, mažametis buvo apkandžiotas, kai jį, žaidžiantį su draugais, užpuolė iš uždaro kiemo ištrūkęs kaimynų šuo Baris, priklausantis Vytui Bukaveckui.

"Šuo paskiepytas nuo pagrindinių ligų. Jo jau nėra, kur padėjom - ne jūsų reikalas", - Alytaus apskrities veterinarijos tarnybos gydytojui Broniui Šimkui teigė rotveilerio šeimininkai, kai specialistas norėjo atlikti savo tiesioginį darbą - išsiaiškinti, ar šuo neserga pavojingomis žmogui ligomis ir įvardyti agresyvaus jo elgesio priežastis.