aA
Laikinasis premjeras, liberalas E.Gentvilas turėtų nesunkiai paaiškinti savo partijos vadovui R.Paksui, kodėl iš Rezervo fondo reikėjo paremti Klaipėdą. Darbą baigiančio laikinojo premjero Eugenijaus Gentvilo iniciatyva iš Vyriausybės rezervo fondo buvo paskirta 90 tūkst. litų Klaipėdoje vykusio vaikų chorų festivalio išlaidoms padengti.
E.Gentvilas
E.Gentvilas
© "Lietuvos žinios"
Šio renginio iniciatorius dirbdamas Klaipėdos meru buvo pats E.Gentvilas. Laikinoji Vyriausybė, vadovaujama liberalo E.Gentvilo, iš Rezervo fondo būtiniausioms reikmėms paskirstė per 1 mln. Lt, ateinančios Algirdo Brazausko Vyriausybės rezerve palikdama kiek daugiau nei 2 mln. Lt.

Iš šios sumos 90 tūkst. Lt skirta Klaipėdos savivaldybei vaikų ir jaunimo chorų festivaliokonkurso išlaidoms iš dalies padengti. Realiai pinigai bus skirti Klaipėdos miesto avarinės būklės vasaros estrados remontui.

Laikinojo premjero E.Gentvilo teigimu, vaikų chorų šventė, vykusi birželio 17-ąją, buvo pradėta rengti jam dirbant Klaipėdos meru. "Nors dabartinis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius į Vyriausybę prašydamas pinigų kreipėsi ne vieną kartą, tas klausimas kažkodėl "strigo". Tapęs laikinuoju premjeru, paprašiau įtraukti šitą klausimą", - sakė jis LŽ.

Projektas

Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus viršininkė Nijolė Laužikienė LŽ sakė, jog iš rezervo fondo skirti pinigai bus panaudoti ne tiesiogiai padengti vaikų festivalio išlaidoms, bet miesto vasaros estrados remontui. "Estrada buvo visiškai sugriuvusi. Kilęo pavojus, kad šventė gali neįvykti", - sakė ji.

Pasak viršininkės, Vyriausybės skirtos lėšos bus panaudotos baigti remontą, nes kitą vasarą Klaipėdoje vyks Šiaurės ir Baltijos šalių chorų festivalis. Pasak Klaipėdos mero, liberalo Rimanto Taraškevičiaus, jau anksčiau padaryta estrados remonto sąmata siekia apie 450 tūkst. Lt.

"Prašėme Vyriausybės padėti išspręsti šią problemą, nes Klaipėdos estradoje vyksta ne tik respublikiniai, bet ir Baltijos šalių masto renginiai", - sakė meras. Pasak jo, estrada veikia jau 26 metus, o Klaipėdos savivaldybė jos remontui pinigų neturi. Paklaustas, ar pinigų problemą Klaipėdai padėjo išspręsti laikinasis premjeras E.Gentvilas, meras R.Taraškevičius sakė, kad buvęs uostamiesčio vadovas "eina tas pareigas, kurias eina".

"Negaliu šito nei patvirtinti, nei paneigti, - sakė R.Taraškevičius. - Jei prisidėjo E.Gentvilas, esu jam dėkingas".