aA
Žinomas NATO plėtros specialistas, buvęs JAV atstovas Šiaurės Atlanto aljanse Alexanderis Vershbow, netrukus atvyks į Maskvą, kur jis paskirtas Jungtinių Valstijų ambasadoriumi.
Diplomat
JAV ambasadorius Rusijoje Jamesas Collinsas, dirbęs šiame poste pastaruosius ketverius metus, antradienį išvyksta iš Rusijos sostinės.

Rusijos televizija NTV pažymi, jog A.Vershbow paskyrimas "patvirtina griežtą kursą, kurį pasirinko dabartinė administracija santykiuose su Rusija. Tai rodo net būsimojo ambasadoriaus biografija".

Visa A.Vershbow karjera glaudžiai susijusi su NATO. Jis buvo nuolatinis JAV atstovas prie NATO nuo 1998 metų, ir daugiausiai rūpinosi JAV ir NATO politika Balkanuose, pirmiausia - Kosove.

Balkanų ir ryšių su NATO klausimus A.Vershbow sprendė ir iki išvykimo į Briuselį 1998 metais, JAV nacionalinės saugumo tarybos postuose bei dar anksčiau būdamas JAV nuolatinio atstovo Šiaurės Atlanto aljanse pavaduotoju, kai buvo vienas iš tų, kurie priėmė sprendimą dėl karinės operacijos Balkanuose.

A.Vershbow specializacija tapo NATO plėtra į Rytus ir NATO santykiai su Rusija, - pažymi NTV.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.