aA
Jau skelbta, kad korporacija “Intel” dar šiame metų ketvirtyje planuoja pristatyti 2 GHz dažniu veikiančią “Pentium 4” procesoriaus modifikaciją, todėl kompiuteriai dar pagreitės. Tačiau daugelis analitikų mano, kad dėl krizės technologijų rinkoje šių procesorių paklausa galia pasirodyti labai jau prasta.
"Pentium 4"
Tiesą sakant, daugeliui biure atliekamų užduočių bet kurio “Pentium 4” pagrindu veikiančio kompiuterio našumas yra visiškai nereikalingas. Normaliam buhalterijos darbui bei darbui su daugeliu taikomųjų programų visiškai pakanka senesnių ar “vidutinio amžiaus” “Celeron” procesorių, o kartais darbui atlikti pakanka net ir senutėlio “Pentium MMX” procesoriaus.

Didžiausios naujųjų “Pentium 4” paklausos tikimasi iš didelės spartos darbo stočių rinkos, kur visgi teks grumtis su RISC instrukcijų pagrindu sukurtais procesoriais.

Taip pat “Pentium 4” gali įgyti šiek tiek daugiau populiarumo pasirodžius operacinei sistemai “Windows XP”. Kita vertus, “Intel” vis dar tikisi paklausos iš daugialypės terpės ir kitų daug resursų vartojančių programų vartotojų. “Pentium 4” turi daug pranašumų vykdant tiesiogines realaus laiko vaizdo transliacijas internetu. Taip pat naujųjų procesorių paklausą gali padidinti ir “Pentium III” išvedimas iš rinkos. Tačiau tai kol kas tik prognozės, kurių patvirtinimas ar paneigimas priklauso nuo pačių pirkėjų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.