aA
Per savaitgalį Lietuvoje paskendo 13 žmonių, o dėl žaibo iškrovos kilo 9 gaisrai.
Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, sekmadienį Panevėžio rajone, prie Berčiūnų kaimo iš Sanžylos upės ištrauktas nuskendęs Martynas Ašakėnas (g. 1989 m). Rokiškio rajone Šikšnių kaime tvenkinyje paskendo Zenonas Baršiūnas (g. 1960 m.), o Kaune, Vaišvydavos karjere, - Jonas Grumada (g. 1947 m.). Sekmadienį Molėtų rajone, Žalktynės kaime, iš Asvejos ež. ištrauktas nuskendęs Henrikas Patackij (g. 1977 m).

Penktadienį Panevėžyje, Pajuosčio plente, Nevėžio užtvankoje skendo Salvijus Pocius (g. 1967 m.), tačiau jis buvo ištrauktas iki ugniagesių atvykimo. Ugniagesiai gelbėtojai suteikinėjo pirmąją pagalbą kol atvyko greitosios pagalbos medikai, kurie konstatavo S.Pociaus mirtį.

Alytaus rajone, iš Giluičio ežero penktadienį ištrauktas nuskendęs Algis Stundžia (g. 1966 m.).

Sekmadienį Jonavos rajone esančiame Bartonių karjere paskendo 36 metų kaunietis Rytis Česonis, pranešė policija.

Skenduolį iš vandens ištraukė netoliese buvę kiti poilsiautojai. Į vietą atvykę medikai vyrui padėti jau nebegalėjo - jis buvo miręs. Nelaimė atsitiko tada, kai R. Česonis bandė plaukti į maždaug už 25 metrų nuo kranto esančią salelę. Liudininkų teigimu, vyriškis buvo neblaivus.

Iš viso ugniagesiai nuo penktadienio iki sekmadienio ištraukė 13 skenduolių.

Per tą patį laikotarpį dėl žaibo iškrovų kilo 9 gaisrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.