aA
Paskirtasis premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Brazauskas liepos pabaigoje ketina vykti į Briuselį susitikti su NATO ir Europos Sąjungos vadovais. Tai po Seimo NATO reikalų komisijos posėdžio pirmadienį patvirtino užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© "Lietuvos žinios"
Tačiau jis atsisakė konkrečiai įvardyti tikslią vizito datą, nes dar nėra galutinai sutarta dėl susitikimų.

Užsienio reikalų ministras pažymėjo, jog numatytas vizitas ir susitikimai turėtų pademonstruoti "vienareikšmišką naujosios Lietuvos Vyriausybės kurso į NATO ir ES tęstinumą".

A.Valionis pripažino, jog Vyriausybės kaita ir jos kairėjimas sukėlė Vakarų spaudoje ir politikos analitikų pasisakymuose abejonių dėl vidaus ir užsienio politikos prioritetų tęstinumo.

Tačiau jis teigė, jog šias abejones "didele dalimi išsklaidė Vyriausybės programos projektas, o pirmiausia ministrų kabineto sudėtis ir pavardės žmonių, kurie tą politiką vykdys".

"Nors, aišku, pirmieji Vyriausybės darbai, tiek vidaus, tiek užsienio politikoje parodys, koks yra iš tikrųjų kelias", - pridūrė jis.

A.Valionis taip pat atkreipė dėmesį, jog užsienio politikos tęstinumo integracijoje į NATO ir ES tikimybę didina anksčiau pasirašyti politinių partijų bei Seimo frakcijų susitarimai dėl gynybos politikos ir eurointegracijai reikalingų įstatymų priėmimo.

"Mes rimtų, solidžių oponentų prieš NATO Seime neturime", - pabrėžė A.Valionis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.