aA
Borisas Berezovskis Valstybės Dūmos posėdyje trečiadienį pareiškė atsisakąs deputato įgaliojimų. Jis padėkojo Karačiajų ir čerkesų automoninės respublikos rinkėjams, kurie jį išrinko deputatu, ir atsiprašė už tai, kad jie juo "pasitikėjo", bet jis negalėjo pateisinti jų vilčių.
B. Berezovskis pranešė, kad "keliasdešimt" Valstybės Dūmos deputatų ir senatorių vakar jam skambino ir sakė suprantą jo žingsnį.

"Aš išeinu su švaria sąžine ir sunkia širdimi", pareiškė B. Berezovskis ir paragino deputatus "priimti sprendimus pagal sąžinę ir gerai apgalvojus".

Baigdamas savo trumpą kalbą, B. Berezovskis pasakė anekdotą apie tai, kuo skiriasi anglas nuo žydo.

"Anglas išeina neatsisveikindamas, o žydas atsisveikina, bet neišeina".

B. Berezovskis posėdyje įteikė Dūmos pirmininko pirmajai pavaduotojai Libovei Sliskai savo oficialų pareiškimą dėl deputatų įgaliojimų atsisakymo.

Borisas Berezovskis interviu žurnalistams po to, kai Valstybės Dūmoje oficialiai paskelbė atsisakąs deputato įgaliojimų, pareiškė, kad ketina kurti "konstruktyvią opoziciją valdžiai".

"Aš turiu jėgų, kad pamėginčiau apriboti valdžią, pabrėžė B. Berezovskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.