aA
Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas, vienas konservatorių lyderių Arvydas Vidžiūnas apgailestauja, kad konservatorių rimta partija laikyta Lietuvos Centro sąjunga susitapatins su kitomis partijomis.
Spaudos konferencijoje trečiadienį jis komentavo antradienį išplatintą centristų lyderio Romualdo Ozolo pareiškimą, kuriame, kalbant apie naujosios politikos propaguotojus, pavartotas terminas "naujosios politikos aljansas".

"Tai stiprus terminas, rodantis, kad keturios partijos gali sukurti koaliciją, o gal ji jau sukurta. Tokie terminai Romualdo Ozolo lūpose neatsiranda iš niekur", teigė konservatorius.

A. Vidžiūno teigimu, tai rodo, kad Centro sąjunga turės kiek įmanoma susitapatinti su Naująja sąjunga.

"Mano supratimu, rinkėjams bus aiškiau pasirinkti, nes bus matyti, kad Artūrui Paulauskui, per prezidento rinkimus beveik, neoficialiais žodžiais, keiktam Romualdo Ozolo, teks susitapatinti su savo buvusiu keikėju", teigė jis.

"R. Ozolą turės remti A. Paulausko vyrai, ryšiai, pinigai ir interesai. R. Ozolas turės balsuoti už kokį Lietuvai visiškai negirdėtą NS kandidatą. Valdžios paėmimo interesas visiškai aiškus. Neabejotinai, kad bus ir programinio suartėjimo", kalbėjo konservatorius.

Jis prognozavo, kad krintant CS reitingui, per Seimo rinkimus dėl tokio tapatinimosi su socialliberalais centristų sąrašui gali iškilti problemų dėl 5 procentų privalomojo rinkimų barjero.

"Man dėl to labai gaila. 1996 metais kviesdami centristus į Vyriausybę, manėme šią partiją esant dalykiškai ir kitaip pajėgesnę", sakė A. Vidžiūnas.

Antradienį Seimui atmetus prezidento veto rinkimų įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma atsisakyti antrojo rinkimų turo vienmandatėse apygardose, naujosios politikos išpažinėjai pareiškė, kad daugiamandatėje apygardoje naujosios politikos aljanso partijos, kaip ir buvo susitarusios, dalyvaus savarankiškai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.