aA
Vakar Latvijoje nukentėjo dar viena interneto svetainė - foto naujienų agentūros AFI pirmąjį puslapį pakeitė įsilaužėlių patalpintas šmaikštus Leniną vaizduojantis paveikslėlis ir "reklaminis" tekstas.
Sakinyje, kuriame sakoma “DIRSA HACKERS DO YOU AGAIN… ” taip pat siūloma reklamuotis “nulaužtose” svetainėse. Tokios “reklamos” kaina - tik 100 dolerių dienai.

Įsilaužėlių grupuotė DIRSA HACKERS jau pakankamai garsi kaimyninėje šalyje - palyginti per trumpą laiką AFI tapo jau antrąja nusikaltėlių auka. Penktadienį buvo įsilaužta į klubo “Nautilus” svetainę.

Latvijos interneto ekspertai iš “Digital Time” norėdami apsaugoti svetaines nuo ateityje pasitaikysiančių panašių atakų, ketina raginti svetainių administratorius, nenaudojančius apsaugos priemonių, imtis kuo skubesnių veiksmų.

Taip pat planuojama susisiekti su DIRSA HACKERS atstovais ir pabendrauti interneto pokalbių kambaryje. Norima sužinoti, kokiomis priemonėmis ir “skylėmis” pasinaudoja įsilaužėliai.

Penktadienį buvo pakeistas Rygos klubo “Nautilus” svetainės pirmasis puslapis. Pasak ekspertų, pakeisti puslapį buvo pasinaudota “Microsoft FrontPage” galimybėmis. “Nautilus” naudojamame “Internet Information Server” (IIS) interneto serveryje yra skylių, leidžiančių prisijungti ir pakeisti informaciją.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.