aA
JAV teisėjas pirmadienį nusprendė, kad negalima panaikinti kaltinimų 19-metei Bahreino princesei, kuri pabėgo iš savo šalies ir slapta atvyko į Jungtines Valstijas ištekėti už jūreivio.
Prieš savo šeimos valią ištekėjusi princesė Meriam al-Khalifa (Mirjam al Chalifa) kaltinama nelegaliai atvykusi į JAV.

Imigracijos teisėjui Ignacio Fernandezui (Ignasijui Fernandesui) atsisakius panaikinti kaltinimus, M. al-Khalifa negali prašyti leidimo nuolat gyventi JAV, kuris paprastai išduodamas tiems, kurie susituokia su JAV piliečiais. Pasilikti šalyje princesė galėtų tik gavusi politinį prieglobstį.

Teismo posėdis vyko už uždarų durų ir truko apie 15 minučių.

M. al-Khalifos tėvas šeichas Abdulla al-Khalifa (Abdula al-Chalifa) yra Bahreino valstybės vadovo - emyro Hamado bin Isos al-Khalifos (Hamado bin Isos al Chalifos) - pusbrolis.

Princesė ketina siekti politinio prieglobsčio, nes jai, nepaisiusiai karališkosios šeimos valios, esą pavojinga grįžti namo.

M. al-Khalifa ir jos vyras - karinio jūrų laivyno vyresnysis jūreivis Jasonas Johnsonas (Džeisonas Džonsonas) susitiko 1999 metų sausį parduotuvių kvartale Bahreine. J. Johnsonas tuo metu tarnavo šioje valstybėje ir padėjo mylimajai išskristi iš šalies.

Pora buvo sulaikyta Čikagoje, o princesė apkaltinta neteisingai nurodžiusi savo vardą ir atvykusi į šalį be galiojančių dokumentų. Kiek vėliau įsimylėjėliai susituokė Las Vegase.

Už tokius savo veiksmus J. Johnsonas buvo pažemintas nuo jefreitoriaus iki vyresniojo eilinio (jūreivio) ir dabar tarnauja netoli San Diego.

Pasak M. al-Khalifos advokato, princesės gyvybei musulmoniškame Bahreine gali grėsti pavojus. Pagal tradiciją santuokai su nemusulmonu nepritariama, be to, Meriam yra karališkosios šeimos narė ir negali pasirinkti, už ko tekėti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.