aA
Bendrovė, siūlanti vieniems internautams su kitais dalintis nuotraukomis, vaizdo klipais ir muzika, suteikia galimybę pasiekti ir draudžiamas vartotojų kompiuterių diskų vieteles.
Kaip pranešė “Los Angeles Times”, Kalifornijos bendrovė “Scour”, siūlanti panašias paslaugas į “Napster”, nesugeba apsaugoti savo vartotojų. Bendrovės atstovai teigė žiną apie šią problemą ir pažadėjo netrukus ją išspręsti.

Per panašiu būdu kaip ir garsusis “Napster” veikiančią nemokamą programėlę internautai gali keistis daugialypės terpės bylomis. Programa taip pat leidžia atlikti paiešką internete, kurios metu ir gali būti atrastos paslėptos bylos.

Jei visą laiką prie interneto prijungtame kompiuteryje įjungtas informacijos pasiekimo režimas (file sharing), “Scour” paieškos programa turi galimybę surasti jame esančias daugialypės terpės bylas.

“Vartotojai, įjungę informacijos pasiekimo režimą ir nenaudojantys slaptažodžių, žaidžia rusiška ruletę”, - teigia “Giga Information Group” analitikas Robas Enderle.

“Scour” atstovai teigė, jog diskutuotinos galimybės į programą pakliuvo netyčia. Pasak jų, “Scour” technologija leidžia atlikti paiešką kataloguose, kuriuos vartotojai pažymėję kaip “prieinamus”.

“Scour” paieškos variklyje panaudota “Server Message Block” (SMB) duomenų dalijimosi protokolas. Šį protokolą supranta “Windows for Workgroups” ir naujesnės “Windows” operacijų sistemos atmainos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.