aA
Jis pažymėjo, jog, sprendžiant iš to, kaip klostosi padėtis Rusijoje, "būtų staigmena, jeigu Putinas neiškovotų pergalės per būsimus prezidento rinkimus".

Amerikos atstovas negalėjo įvertinti tos politikos, kurią ketina įgyvendinti V. Putinas. Pasak jo, Rusijos visuomenėje yra daug prieštaringų tendencijų, ir reikia pažiūrėti, ką toliau darys šalies vadovybė.

Amerikos administracijos atstovas mano, jog V. Putinas - tai toks žmogus, kuris mokysis ir įgis patyrimo dirbdamas, ir vylėsi, kad jis plėtos Rusijos ir Amerikos santykius teisinga kryptimi.

JAV administracijos atstovas patvirtino Amerikos susirūpinimą dėl padėties Čečėnijoje.

Amerikos atstovas pranešė, kad per susitikimus Maskvoje jis paragino Rusijos vadovus kruopščiai ištirti žmogaus teisių pažeidimus ir karinius nusikaltimus Čečėnijoje. Pasak Amerikos atstovo, Rusijos pareigūnai pažadėjo tai padaryti.

Per susitikimus Maskvoje jis informavo Rusijos pareigūnus apie Vakarų susirūpinimą dėl to, kaip Rusijos valdžia elgiasi su "Laisvės" radijo korespondentu Andrejumi Babickiu. Amerikos atstovas pareiškė nuomonę, kad būtų klaida uždaryti "Laisvės" radijo biurą Maskvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.