aA
Mažiausiai 15 serbų ir dar nenustatytas skaičius taikdarių bei žurnalistų buvo sužeisti per trečiadienio susirėmimus, kurie kilo prancūzų kareiviams ir italų sukarintai policijai perėmus vieno iš dviejų tiltų kontrolę. Pietinį albanų ir šiaurinį serbų sektorių jungia tik tiltai, nutiesti per Ibaro upę.

Apie 250 taikdarių įrengė saugumo zoną šiauriniame tilto gale ir nurodė per 200 m atsitraukti pačių serbų paskirtiems sargybiniams, vadinamiesiems tilto stebėtojais.

Serbų kontroliuojamos ligoninės vyriausiasis chirurgas Radomiras Jankovičius sakė, kad 9 sužeisti serbai paguldyti į ligoninę. Trijų vaikų motinai ir dar vienam serbui dėl šalia sprogusių kurtinamųjų granatų amputuotos kojos.

Kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas teko panaudoti taikdariams.

NATO rengėsi užimti ir antrąjį tiltą per Ibaro upę. Prie šio tilto nuo pat taikdarių dislokavimo birželio mėnesį dažnai vykdavo serbų, albanų ir kareivių susirėmimai.

NATO tikisi, kad visiškai kontroliuodama teritorijas aplink abu tiltus, galės palaipsniui pradėti miesto suvienijimą. Tam serbai pažadėjo priešintis.

Vietos serbų atstovas Oliveris Ivanovičius sakė, kad aukšti prancūzų karininkai pažadėjo atsitraukti nuo tiltų ir vėl leisti juos kontroliuoti serbų civiliams.

NATO apie tokį planą nepranešė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.