aA
Parlamentinėms partijoms ignoravus užsienio reikalų ministro kvietimą suderinti šalies užsienio politikos tikslus, spėjama, jog diskusijos šia tema tęsis per rinkimų kampaniją.
Į penktadienį UR ministro Algirdo Saudargo surengtą antrąjį susitikimą su partijomis užsienio politikos klausimais atėjo tik "Socialdemokratijos 2000" lyderis Rimantas Dagys bei Lietuvos demokratų partijos vadovas Saulius Pečeliūnas.

Todėl konsultacijos neįvyko.

UR ministras A. Saudargas žurnalistams sakė, kad šiame susitikime ketinta sutarti dėl "konkrečių dalykų, kurie nebūtų diskutuojami rinkiminėje kampanijoje".

"Šiandien mes esame tiktai trys, o tai rodo, kad kitoms partijoms tai nebeįdomu ir prie konkrečių dalykų politinės partijos dirbti dar yra nepasirengusios", teigė jis.

A. Saudargas mano, kad partijoms neužtenka politinės valios ir entuziazmo padirbėti valstybės labui, kad užsienio politikos klausimai nebūtų be reikalo diskutuojami rinkimuose.

Socialdemokratų "dutūkstantininkų" vadovas R. Dagys teigė, kad toks partijų požiūris į šį susitikimą leidžia įtarti, kad užsienio politikos klausimai bus rinkiminės kampanijos diskusijų objektas.

"Turbūt, vis dėlto, tie vieši deklaravimai nėra visiškai tokie nuoširdūs, kaip galima buvo tikėtis iš pasisakymų", sakė R. Dagys.

Lietuvos demokratų partijos vadovas S. Pečeliūnas taip pat mano, kad politinėms partijos neužtenka valios "už žodį atsakyti kaip už daiktą".

"Ar tai reiškia, kad mes po rinkimų vėl turėsime aiškintis, ar Lietuva turi vieningą užsienio politiką, ar vėl pasauliui, Rytams ir Vakarams iš naujo reikės atsakinėti į šituos klausimus", piktinosi jis.

S. Pečeliūnas apgailestavo, kad diskusiją užsienio politikos klausimais teks tęsti rinkimuose ir "labai nesąžiningu" partijų elgesiu pavadino ketinimus iš to susirinkti dividendus rinkimų kampanijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.