aA
Pasibaisėjusios už pinigus paštu balsuoti einančių asocialių asmenų antplūdžiu, Trakų rajono Lentvario pašto darbuotojos antradienį į pagalbą buvo priverstos kviestis policiją.

"Pinigus rinkėjams mokėjo jau ir pašto patalpose. Su tokiu įžūlumu dar neteko susidurti", - sakė "Lietuvos rytui" Lentvario pašto viršininkė Danutė Zajančkovskaja. Vakar Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo ir Vilniaus rajono rinkimų apygardos stebėtojo Antono Šostko pranešimą, kad antradienį Socialdemokratų partijos kandidatas Jurijus Gaidamovičius pirko Nemenčinės pašto skyriuje paštu balsavusių kandidatų balsus.

"Ponas J.Gaidamovičius nuo 14.45 valandos iki 17 valandos buvo pašto skyriuje. Matėme, kad jis dalijo pinigus tiems žmonėms, kurie balsavo pašte", - savo pranešime teigė A.Šostko.

Jis tvirtino, kad šią informaciją gali patvirtinti ir "Draugystės" laikraščio korespondentas Tadeušas Andžejevskis.

Šią savaitę šalies paštuose gali balsuoti rinkėjai, kurie sekmadienį nebus savo gyvenamosiose vietose.

D.Zajančkovskaja "Lietuvos rytui" teigė, kad jau pirmąją balsavimo paštu dieną, vos sulaukus rinkimų biuletenių, į paštą plūstelėjo būrys asocialių ir prasigėrusių asmenų.

Antradienį pašto patalpose jų buvo dar daugiau. Pasak darbuotojų, pinigai rinkėjams jau buvo pradėti mokėti ir pašto patalpose.

"Žmonės tik apie tai ir kalbėjo, neslėpė, jog balsuoja už pinigus. Nepastebėję pinigus mokančio asmens, jie kreipdavosi tiesiai į mus ir klausdavo, kas duoda penkis litus", - sakė D.Zajančkovskaja.

D.Zajančkovskaja neklausė, už kurią partiją pinigus gavę žmonės balsuoja, bet teigė, kad pinigus mokėję asmenys rinkėjams pirštu rodė balsuoti už Centro sąjungos sąrašą. Lentvario 1-osios rinkimų apylinkės komisijos pirmininkė B.Sugintienė sakė, jog antradienį pašte buvo pradėtos mokėti pensijos bei socialinės pašalpos, buvo daug žmonių ir todėl susidarė grūstis: "Šioje minioje žmonės kalbėjo ir apie rinkimus, balsavimą. Man teko girdėti apie tai, jog kai kuriems rinkėjams siūlyta balsuoti už pinigus. Bet tie, kas taip kalba, negali tiksliai pasakyti, nei kas tuos pinigus mokėjo, nei už ką ragino balsuoti".

Provokacijos galimybės neatmetė ir pirmas Centro sąjungos sąraše Trakuose įrašytas kandidatas Vincas Kapočius.

Žemės ir kito nekilnojamojo turto kadastro ir registro valstybinės įmonės Vilniaus filialo Trakų gyventojų aptarnavimo biuro vedėju dirbantis centristas neigė, kad jo partijos šalininkai Lentvaryje būtų pirkę rinkėjų balsus: "Mūsų partija ir Trakų skyrius į rinkimus žiūri labai rimtai. Esame sudarę skaidrų kandidatų sąrašą ir turime stiprias pozicijas rajone. Nematau prasmės pirkti rinkėjų balsus. Tam neturime ir pinigų".

"Lietuvos rytas"