aA
Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) stebisi LDDP ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kvietimu pasirašyti politinės garbės paktą.
"LLS rinkimų štabas laikėsi ir laikosi garbingos rinkimų kampanijos principų", sakoma trečiadienį išplatintame liberalų rinkimų štabo vadovo, valdybos nario Artūro Zuoko pareiškime.

Jame pažymima, kad svarbiausia, jog rinkimų kampanijoje vieni kitų nejuodintų ir nežemintų politikai, o "garbės paktai ar komisijos garbingo elgesio ir moralinių nuostatų nesukurs".

A. Zuokas spėja, kad gal LDDP ir LSDP rinkimų štabų vadovams ir Seimo nariams įprasta kurti įvairias kontroliuojančias komisijas.

LLS pareiškimas yra pirmoji reakcija į antradienį socialdemokratinės koalicijos bendro rinkimų štabo vadovų - LDDP parlamentaro Juozo Bernatonio ir LSDP parlamentaro Juozo Oleko išreikštą kvietimą pasirašyti politinės garbės paktą.

Pasak jų, visoms partijoms, pripažįstančioms džentelmeniškos ir garbingos kovos taisykles, būtų prasminga pasirašyti Politinės garbės paktą ir lygiateisiškumo pagrindais suformuoti Politinės etikos komisiją, kuri galėtų spręsti nesusipratimus ir vertinti pažeidimus.

Kitos Lietuvos politinės partijos į socialdemokratinės koalicijos kvietimą neatsiliepė.

Seimo rinkimai įvyks spalio 8 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.