aA
Trečiadienį paskelbto tyrimo duomenimis, internetu pasaulyje naudojasi tik apie šešis procentus žmonių, o dauguma kitų apie jį nežino arba jis jų nedomina.
Trisdešimtyje šalių tyrimą vykdžiusi organizacija "Ipsos-Reid", išsiaiškino, kad net ir išsivysčiusiose šalyse, tokiose kaip Jungtinės Valstijos, Kanada, Švedija ir Nyderlandai, apie trečdalis internetu galinčių naudotis žmonių vengia tai daryti.

Daugumai mažiau išsivysčiusių šalių gyventojų neturi galimybių naudotis arba negali sau leisti interneto ar kitų modernių komunikacijos priemonių, sako "Ipsos-Reid".

Kasdien pasaulinio voratinklio paslaugomis naudojasi apie 400 mln. iš 6 mlrd. žmonių, rašoma tyrimo ataskaitoje.

Taip pat teigiama, kad pasaulyje tėra septynios šalys, kuriose internetu naudojasi daugiau nei pusė žmonių: Švedija (65 proc.), Kanada (60 proc.), Jungtinės Valstijos (60 proc.), Olandija (57 proc.), Austrija (54 proc.) ir Šveicarija (51 proc.).

Besivystančiose šalyse pasaulinis voratinklis išplitęs daug mažiau. Juo naudojasi apie 21 proc. Kinijos miestiečių, 22 proc. Brazilijos miestiečių ir tik 9 proc. Indijos miestų gyventojų.

Praėjusių metų pabaigoje organizacijos vykdyto tyrimo metu kiekvienoje iš 30 šalių buvo apklausta nuo 500 iki 1200 suaugusiųjų.

BNS