aA
A.Brazauskas
A.Brazauskas
Apklausa rodo, kad už kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko LSDP balsuotų 30,8 proc. respondentų. Tai yra šiek tiek daugiau nei praėjusį mėnesį - gegužę už LSDP būtų balsavę 30,6 proc. apklaustųjų.

Antrąją ir trečiąją pozicijas užima braškančios valdančiosios Naujosios politikos koalicijos partijos - už premjero Rolando Pakso Lietuvos liberalų sąjungą balsuotų 9,1, Seimo pirmininko Artūro Paulausko Naująją sąjungą - 7,7 proc. apklaustųjų.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė gegužę susivienijusios Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Krikščionių demokratų sąjungos Krikščionys demokratai, už kuriuos balsuotų 7,4 proc. rinkėjų.

Apklausos duomenimis į Seimą taip pat patektų Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai), už kuriuos balsuotų 5,2 respondentų.

Likusios partijos pagal proporcinę sistemą nepatektų į Seimą, nes nesurinktų privalomų penkių procentų balsų.

Ramūno Karbauskio Lietuvos valstiečių partijai balsus atiduotų 3,4 proc., Kęstučio Glavecko vadovaujamai Lietuvos centro sąjungai - 2,9 proc., Stanislovo Buškevičiaus "Jaunosios Lietuvos", naujųjų tautininkų ir politinių kalinių sąjungai - 1,4 proc., Lietuvos laisvės sąjungai ir Lietuvos rusų sąjungai atitektų po 1,1 proc. balsų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.