aA
Už jį balsus atiduotų 58 proc. rinkimuose ketinančių dalyvauti rusų. Praėjusią savaitę V. Putino rėmėjų buvo 59 procentai.

Apie tai pranešė Visos Rusijos visuomenės nuomonės tyrimų centras, kovo 10-13 dienomis apklausęs 1600 suaugusių Rusijos piliečių. Statistinė panašių apklausų paklaida yra 4 procentai.

Lygindamas apklausos rezultatus ir rinkėjų aktyvumą praėjusiuose rinkimuose, centras prognozuoja, kad dabar į rinkimus ateitų maždaug 65 proc. elektorato.

Tuo tarpu už Komunistų partijos lyderį Genadijų Ziuganovą balsuotų 21 proc. potencialių apklausos dalyvių (22 proc. praėjusių savaitę).

"Jabloko" lyderis Grigorijus Javlinskis turi 5 proc. šalininkų (buvo 4 proc.).

Liberalų demokratų lyderis Vladimiras Žirinovskis, Kemerovo srities gubernatorius Amanas Tulejevas, Samaros srities gubernatorius Konstantinas Titovas, judėjimo "Už pilietinį orumą vadovė Ela Pamfilova ir nuo pareigų nušalintas Rusijos generalinis prokuroras Jurijus Skuratovas gautų nuo 3 iki 1 proc. balsų.

Kiti politikai, pareiškę apie savo prezidentines ambicijas, surinktų mažiau nei 1 proc. potencialių rinkėjų balsų.

Prieš visus kandidatus ketina balsuoti 2 proc., 6 proc. neturėjo nuomonės.

Apklausa taip pat parodė, kad 75 proc. respondentų įsitikinę V. Putino pergale. Komunistų lyderiui sėkmę pranašauja tik 5 proc. rusų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.