aA
Interneto bendruomenė vakar turėjo galimybę pirmą kartą išbandyti naują MP3 formatą. Tai pirmasis didelis pakeitimas technologijoje, kuri tapo skaitmeninės muzikos ir interneto piratavimo sinonimu.
Bendrovė “Thompson Multimedia” ir “Fraunhofer” institutas užsiimantis MP3 formato tobulinimu, išleido naują muzikinį formatą, pavadintą “MP3Pro”. Jie tikisi pritraukti programinės ir techninės įrangos kūrėjus naująja technologija bei išleido paprastiems vartotojams skirtas programinės įrangos versijas.

Į išleistą naujos versijos paketą įeina naujas grotuvas ir “MP3Pro” bylų kūrimo programa, leisianti muzikos mylėtojams kurti beveik kompaktinio disko kokybės muzikines bylas, kurios bus dvigubai mažesni už dabartines MP3.

“MP3Pro” bylas galima klausytis ir esamais MP3 grotuvais, tačiau garso kokybė gali būti blogesnė. “MP3Pro” garso formavimui naudoja du atskirus duomenų srautus, o standartiniai MP3 grotuvai “atpažįsta” tik vieną iš jų.

Nauja versija išleidžiama dėl padidėjusio spaudimo iš “Microsoft” ir “RealNetworks” korporacijų, kurios kartu su įrašų kompanijomis tariasi dėl jų technologijų vartojimo apmokestintos muzikos paslaugoms kurti. Tačiau “Thompson” ir “Fraunhofer” tikisi, jog universali “MP3” technologija prasiskins kelią į įrašų kompanijas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.