aA
Antradienį Didžiojoje Britanijoje paskelbta apie naują knygos pardavimo pirmą jos pasirodymo rinkoje dieną rekordą. Liepos 8-ąją šalies knygynuose ir per internetą buvo parduoti net 372 775 Joanne K.Rowling naujosios knygos "Harry Potter and the Goblet of Fire" ("Haris Poteris ir ugnies taurė") egzemplioriai.
Ketvirtosios knygos apie paauglį burtininką H.Poterį jau pirmąją dieną buvo parduota beveik tiek pat egzempliorių kiek trečiosios knygos per vienerius prekybos metus. Trečiojo tomo per vienerius metus buvo parduoti 399 204 egzemplioriai.

Naujoji 640 puslapių knyga, kurią išleido "Bloomsbury Publishing Plc", sukėlė tikrą karštligę abiejose Atlanto vandenyno pusėse.

Didžiosios Britanijos bei JAV skaitytojai po kelias valandas stovėjo eilėse, kad nusipirktų pasakojimo apie burtininką pratęsimą.

Knygai dar nepasirodžius knygynuose, mažmeninės prekybos knygomis per internetą kompanija "Amazon.com" visame pasaulyje pardavė apie 400 tūkst. J.K.Rowling knygos egzempliorių.

Pirmųjų trijų knygų visame pasaulyje parduota daugiau kaip 30 mln. egzempliorių.

Pati autorė pirmadienį dienraščiui "The Daily Telegraph" sakė negalinti žodžiais apibūdinti nustebimo dėl knygos populiarumo.

"Lietuvos rytas"