aA
Ketvirtadienį pirmą kartą Prancūzijos istorijoje prasidėjo katalikų vyskupo, kuris nepranešė apie kelis berniukus išžaginusį kunigą, teismas. Bajė miesto Prancūzijos vakaruose vyskupui Pierre'ui Picanui gresia treji metai kalėjimo.
Byla iškelta kelių nukentėjusiųjų tėvams pasiskundus, kad jis žinojo apie abato Rene Bissey darbelius ir nieko nepranešė policijai. R.Bissey praėjusį spalį dėl 11 kaltinimų mažamečių išžaginimu bei seksualine prievarta buvo nuteistas 18 metų kalėti.

Abatas berniukus seksualiai išnaudojo 1987-1996 metais, dirbdamas vienoje Normandijos parapijoje. Šiuo metu svarstoma jo apeliacija.

Įtariama, kad R.Bissey kelis kartus prasitarė P.Picanui, ką padaręs, tačiau vyskupas nepranešė policijai, tik nusiuntė abatą pusmečio trukmės psichologinei terapijai. Pasibaigus terapijos kursui, R.Bissey grįžo dirbti į parapiją.

67 metų P.Picanas teisindamasis teigia, kad nebuvo tikras dėl R.Bissey veiksmų, todėl negalėjo suprasti, kokios kančios teko jo aukoms.

P.Picano teismas, kuris tęsis ir penktadienį, vyksta tuo metu, kai Katalikų Bažnyčią krečia kunigų pedofilijos skandalai.

Pasak Prancūzijos Bažnyčios pareigūnų, šiuo metu tiriamos 19-os kunigų, įtariamų mažamečių žaginimu, bylos. Be to, pastaraisiais metais dėl tokių pačių kaltinimų nuteista 30 kitų kunigų, kurių 11 sėdi kalėjimuose.

Iš viso Prancūzijoje yra 25 tūkst. kunigų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.