aA
Daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų teigiamai vertina šalies kariuomenę. Gegužės mėnesį Krašto apsaugos ministerijos (KAM) užsakymu buvo atlikta apklausa apie Lietuvos gyventojų požiūrį į Lietuvos kariuomenę. Paklausti, kaip vertina dabartinę Lietuvos kariuomenę, teigiamai atsakė 51 proc. respondentų, o neigiamai - 24,8 proc.
Kaip teigiama KAM pranešime spaudai, buvo apklausti 1065 Lietuvos gyventojai vyresni nei 18 metų iš 18 miestų ir 56 kaimų.

Daugiau kariuomenės rėmėjų yra tarp vyrų (54 proc.) bei tarp vyresnių Lietuvos gyventojų.

Pagal išsimokslinimą, teigiamai kariuomenę vertina 58,8 proc. Lietuvos gyventojų su nebaigtu viduriniu išsilavinimu, 49,4 proc. - su viduriniu ir specialiuoju ir 44,9 proc. su aukštuoju išsilavinimu.

Palankiausiai Lietuvos kariuomenę vertina lietuviai (53,6 proc.), antri yra lenkų tautybės piliečiai (38,6 proc.), trečioje - rusai (32,6 proc.).

Televiziją kaip pagrindinį informacijos apie kariuomenę šaltinį nurodė dauguma apklaustųjų (81,8 proc.), antroje vietoje liko nacionaliniai leidiniai (48 proc.), trečioje - radijas (35,7 proc.).

Atsakydami į klausimą, ar pakanka informacijos apie Krašto apsaugos sistemą ir Lietuvos kariuomenę, 34,1% apklaustųjų atsakė, jog pakanka. Informacijos nepakanka 30,2%. Net 35,7% Lietuvos gyventojų teigia nesidomintys arba neturintys nuomonės apie Lietuvos kariuomenę.

Į klausimą, ar pritariate Lietuvos karių dalyvavimui tarptautinėse karinėse operacijose užsienio valstybėse, teigiamai atsakė 54,9 proc., neigiamai - 28,7 proc. respondentų.

Pastebima tendencija, kad karių dalyvavimo tarptautinėse operacijose šalininkų yra daugiau tarp jaunimo iki 29 metų bei turinčių aukštąjį išsilavinimą Lietuvos gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.