aA
Vyriausybė perskirstė valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių tarp studijų krypčių, nustatydama didesnį priėmimą į "paklausias" specialybes.
Kaip trečiadienį žurnalistams sakė švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius, bendras studentų priėmimo į valstybės finansuojamas vietas skaičius nesikeis, tačiau į perspektyvias specialybes bus priimama daugiau valstybės finansuojamų studentų.

35 proc. bus didinamas studentų priėmimas į valstybės finansuojamas informatikos studijų programas. Taip pat numatoma priimti 10 proc. daugiau studentų į tarptautinę teisę.

Mažiau studentų bus priimamas į tas specialybes, kurių absolventai sunkiai suranda darbą arba ateityje numatomas specialistų perteklius.

Šiemet ketinama 10 proc. mažinti būsimųjų pedagogų priėmimą, ypač į ikimokyklinio rengimo ir pradinio ugdymo programas, nes mažėjantis vaikų gimstamumas neišvengiamai sumažina ir mokytojų poreikį.

10 proc. pirmakursių mažiau priims žemės ūkio, gyvulininkystės technologijos ir miškininkystės specialistus rengiančios aukštosios mokyklos.

Priėmimas į socialinių mokslų, technologijos, meno, religijos, medicinos ir kitų studijų programas nesikeis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.