aA
Prezidentas Valdas Adamkus turi priekaištų susisiekimo ministrui Dailiui Barakauskui, jog kol kas nevyksta efektyvus darbas su Rusija dėl krovinių gabenimo tarifų suvienodinimo.
Alfonsas Dailis Barakauskas
Tuo tarpu D.Barakauskas po trečiadienį vykusio susitikimo su prezidentu teigė pesimistiškai vertinąs galimybes artimiausiu metu susitarti su Rusija dėl krovinių pervežimo tarifų ir siūlo šį klausimą spręsti politinėmis priemonėmis.

D.Barakausko teigimu, prezidentas susirūpinęs, kad nuo balandžio 17 dienos, kai atsakomybę derybose su Lietuva dėl krovinių pervežimų tarifų perėmė Rusijos geležinkelių ministerija, nepasiekta jokių rezultatų.

"Dėl Lietuvai nepalankių gabenimo per Rusijos teritoriją tarifų Lietuva patiria daug nuostolių", - BNS sakė prezidento atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

Anot jos, prezidentas pasigedo realių rezultatų derybose su Rusijos partneriais, efektyvaus veiksmų koordinavimo ne tik tarp valstybinių institucijų, bet ir darbo su Lietuvos vežėjais bei Klaipėdos uosto įmonėmis.

D.Barakausko teigimu, viena iš esamos padėties priežasčių yra Rusijos pareigūnų nenoras bendradarbiauti.

"Tos derybos yra nepaprastai sunkios, ir reikia iš esmės visų Lietuvos (valdžios - BNS) institucijų ir verslo institucijų vieningo darbo, kad galima būtų pasiekti rezultatų, nes tarifai Baltijos šalių atžvilgiu jau yra suvienodinti", - sakė D.Barakauskas.

Susisiekimo ministro teigimu, prie dabartinės padėties privedė buvusios Vyriausybės neveiklumas ir nebendravimas su Rusija, nes visiems į Lietuvą vežamiems kroviniams buvo panaikintos nuolaidos.

Pasak ministro, Lietuva nėra padariusi nuolaidų krovinių pervežimui į Kaliningradą, nes laukiama, kad Rusija pirma žengtų žingsnį, šiuo požiūriu palankų Lietuvai.

"Jeigu aš nesuderinsiu, reikės man priimti politinius sprendimus, nes darbas turi būti padarytas. Turi būti panaudota visa Lietuvos Vyriausybės, Seimo įtaka", - sakė D.Barakauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.