aA
Praėjo jau daugiau nei mėnuo, kai Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi patvirtintas buvęs ūkio ministras Valentinas Milaknis. Į šį žmogų tiek Prezidentūra, tiek NRTV taryba, tiek patys NRTV darbuotojai, matyt, ir šios televizijos žiūrovai bei radijo klausytojai dėjo dideles viltis.
V.Milaknis
V.Milaknis
© ELTA
Tačiau pirmieji naujojo vadovo žingsniai kelia gana liūdnų minčių.

Iš pradžių jis įtikino NRTV tarybos narius, kad jo komandos nariai gautų didesnį nei 7000 Lt atlyginimą, tačiau iki šiol V.Milakniui taip ir nepavyksta rasti naujų Lietuvos radijo ir Lietuvos televizijos vadovų. Taigi dar mažiausiai dvi savaites šias pareigas užims laikinieji direktoriai. NRTV darbuotojai teigia, kol kas nepastebėję apskritai jokių reformų. Priminsime, kad prieš tapdamas NRTV generaliniu direktoriumi, V.Milaknis tvirtino, kad šioje įstaigoje dirba akivaizdžiai per daug žmonių ir dalį jų teks skubiai atleisti, tačiau kol kas jokių sprendimų nesiėmė.

Nacionalinio radijo ir televizijos problemas V.Milaknis pradėjo spręsti apskritai gana savotiškai: jis kaip ir ankstesni vadovai pradėjo tvirtinti, kad jo vadovaujamą įstaigą būtina gausiau remti mokesčių mokėtojų pinigais. Tačiau V.Milaknį rinkusieji, matyt, ne to tikėjosi iš būsimo NRTV vadovo. Kadangi V.Milaknis ilgokai vadovavo privačiai kompiuterijos bendrovei “Alna”, tikėtasi, kad tapęs NRTV vadovu, ir šioje organizacijoje jis įdiegs modernius vadybos, lėšų skirstymo bei darbo organizavimo metodus. Tačiau bent kol kas lūkesčiai nepasitvirtina.

Nejaugi NRTV iš tikrųjų tapo siaubūnu, kurio sveikas protas įveikti nepajėgia. Galbūt iš tikrųjų derėtų pasielgti, kaip prieš daugelį metų siūlė buvęs NRTV vadovas A.Kaušpėdas: išvaikyti visus NRTV darbuotojus ir pradėti šią įstaigą lipdyti iš naujo.