aA
Rusijos ir Baltarusijos sąjungos valstybės sekretorius Pavelas Borodinas pirmadienį grįžo į Maskvą iš Ženevos, kur buvo apklaustas Šveicarijos prokuratūroje. Kaip pranešė P.Borodino advokatė Eleonoras Sergejeva, susitikimas su tardytojais truko maždaug 3 valandas. Pasak jos, valstybės sekretorius ir šį sykį atsisakė duoti parodymus.
Pavelas Borodinas
Pavelas Borodinas
Advokatė patvirtino, kad apklausoje dalyvavo ir šioje byloje liudytojais figūruojantys bankų, kur, tardymo duomenimis, P.Borodinas yra atidaręs sąskaitas, darbuotojai.

Motyvuodama darbo paslaptimi, E.Sergejeva atsisakė pateikti apklausos detalių.

Kita P.Borodino apklausa numatyta liepos 3 dieną. Apie tai Ženevos prokuratūros tardytojai informavo jį šiandien.

Borodinas kaltinamas 25 mln. JAV dolerių (100 mln. litų) komisinių, gautų iš Šveicarijoje įsikūrusių kompanijų, plovimu. Komisinius jis gavo už tai, jog 1995 ir 1996 metais sudarė pelningas sutartis dėl Kremliaus restauravimo darbų.

Ženevos kantono kaltinamieji rūmai balandžio 12 dieną nusprendė paleisti P.Borodiną iš arešto už 5 mln. Šveicarijos frankų (12 mln. litų) užstatą, kurį sumokėjo Rusijos valdžia. Dabar P.Borodinas toliau eina Rusijos ir Baltarusijos sąjunginės valstybės sekretoriaus pareigas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.