aA
Lenkijoje nerimą sukėlė žinia apie itin pavojingos ligos - Kongo ir Krymo hemoraginės karštligės protrūkį Kosove. Nuo šios sunkios ir ūmios ligos Kosove jau mirė keturi žmonės. Iš viso buvo užfiksuoti jau 28 šios ligos, primenančios Ebolos hemoraginę karštligę, nors toli gražu ne tokios pavojingos, atvejai.
Kosovo
Kongo ir Krymo hemoraginę karštligę sukelia virusas, kurį paprastai perneša bei platina erkės ir kuriuo užsikrečiama per tiesioginį kontaktą su užkrėsto gyvulio krauju ar audiniais.

"Šios ligos protrūkiai Kosove jokia naujiena", - sakė Pasaulinės sveikatos organizacijos atstovas Edwardas Poultney (Edvardas Poultnis). Pasak jo, šia hemoraginės karštligės atmaina užsikrėtusių žmonių mirtingumas gali siekti 30 proc., tačiau Kosovo provincijoje mirtini atvejai yra palyginti reti.

Daugiausia šios ligos atvejų užfiksuota vakarinės Kosovo dalies miesteliuose ir kaimuose. E. Poltney pabrėžė, kad tai ne epidemija, tačiau perspėjo gyventojus būti labai apdairius.

Kosove taikdarių pajėgose tarnauja 800 Lenkijos kareivių. Ten pat dislokuotas ir maždaug 30-ies lietuvių būrys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.