aA
Europos Sąjungos (ES) ir Lietuvos ekspertai pabrėžia, kad Lietuva privalo toliau tobulinti viešojo administravimo bei valstybės tarnybos sritį. Tokia nuomonė buvo išsakyta pirmadienį Vilniuje vykstančiame Asociacijos komiteto posėdyje, kuriame apžvelgiama, kaip Lietuva rengiasi narystei ES.
Įvertinę Lietuvoje vykstančias reformas, komiteto posėdžio dalyviai pažymėjo, kad stiprinant šalies institucijų darbą ir administracinius pajėgumus pasiekta pažangos.

Tačiau, kaip spaudos konferencijoje teigė Europos Komisijos Plėtros generalinio direktorato Lietuvos skyriaus vadovas Andersas Henrikssonas, būtina dar labiau stiprinti atskirų institucijų bendradarbiavimą, modernizuoti viešojo administravimo sritį.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Europos integracijos departamento direktorius, vyriausiojo derybininko dėl Lietuvos narystės ES pavaduotojas Rytis Martikonis pastebėjo, kad pastaraisiais metais ES akcentuoja ne tiek teisės harmonizavimą, kiek administracinių institucijų gebėjimų stiprinimą.

"Šiame integracijos į Europos Sąjungą etape nuo Lietuvos teisės derinimo su ES teise pereinama prie klausimų, kaip ši teisė yra taikoma - tai yra, ar Lietuvos institucijos pajėgios įgyvendinti ES teisės nuostatas ir laikytis derybose prisiimtų įsipareigojimų", - pažymėjo jis.

R.Martikonis drauge su Europos Komisijos Plėtros generalinio direktorato Lietuvos skyriaus vadovu A.Henrikssonu pirmininkavo Asociacijos komiteto posėdžiui.

Pasak R.Martikonio, dabar ryškiau nei iki šiol iškyla esminiai institucijų stiprinimo, darbuotojų kvalifikacijos, techninio aprūpinimo, darbo koordinacijos klausimai.

"Yra visiškai aišku, kad nuo to, kaip mes sprendžiame šiuos klausimus, labai priklauso ir mūsų sugebėjimas naudotis narystės ES privalumais, įskaitant ir finansinę ES paramą", - teigė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.