aA
Centrinėje Čečėnijos dalyje sekmadienį sprogo rusų kariuomenę vežęs traukinys, kuris užvažiavo ant čečėnų sukilėlių padėtos minos. Tiek rusai, tiek čečėnai pranešė, kad buvo žuvusiųjų, tačiau dėl jų skaičiaus nesutariama. Sukilėlių atstovas spaudai Movladi Udugovas telefonu AFP pareiškė, kad žuvo 27 ir buvo sužeista 40 rusų kareivių.
Freight train
Panašius skaičius pateikė ir kitas sukilėlių atstovas, artimas čečėnų karo vadui Khatabbui.

Tačiau rusų kariuomenės vadai Grozne agentūrai ITAR-TASS pranešė, kad žuvo vienas ir buvo sužeisti keturi kareiviai.

Pasak jų, mina sprogo po vagonu, kuriuo važiavo traukinį saugoję kareiviai.

Šio pranešimo nebuvo galima patvirtinti nepriklausomais šaltiniais. Abi šalys yra linkusios perdėti viena kitos ir sumažinti savo nuostolius, patirtus per pusantrų metų trunkantį konfliktą.

Per kitą incidentą, įvykusį sekmadienio vakarą, du čečėnų žurnalistai buvo sunkiai sužeisti, kai Grozno centre esančiame sugriautame name sprogo užtaisas, pirmadienį pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Abu žurnalistai - vyras ir žmona, dirbantys vietos laikraštyje "Severnyj Kavkaz", buvo paguldyti į ligoninę. Abu sutuoktiniai, atvykę pažiūrėti namo, kuriame vienas jų anksčiau gyveno, buvo šrapneliais sužeisti į galvą.

1999-ųjų rudenį, Maskvai apkaltinus maištininkų lyderius maždaug 300 žmonių gyvybių pareikalavusiais sprogdinimais trijų Rusijos miestų daugiabučiuose namuose, į Čečėniją buvo įvesta daugiau nei 100 tūkst. rusų karių. Kaip vieną priežasčių Rusija tada nurodė ir maištininkų invaziją į kaimyninę provinciją.

Nors Rusija nuolat teigia, kad maištininkai nugalėti, separatistų kovotojai beveik kasdien puldinėja rusų pajėgas ir promaskvietišką administraciją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.