aA
Irane pakartas vienas nuteistas žagintojas ir trys narkotikų kontrabandininkai, šeštadienį paskelbė griežtosios linijos dienraštis „Kayhan". Dėl išžaginimo kaltu pripažintam Yousefui Fardi egzekucija buvo įvykdyta ketvirtadienį šiauriniame Kazvino mieste, pranešė laikraštis.
Irane įvykdyta egzekucija žagintojui ir narkotikų kontrabandininkams
© AFP/Scanpix

Ten pat nurodoma, kad trys kiti nuteistieji A.A., S.Z. ir S.M. buvo pakarti Ahvazo mieste pietvakarinėje Chuzestano provincijoje.

Jie buvo nuteisti myriop už narkotikų kontrabandą, o naujienų agentūra "Fars" pranešė, kad egzekucija įvykdyta liepos 24 dieną.

Naujienų agentūra AFP, remdamasi žiniasklaidos pranešimais, nurodo, kad šiemet Irane mirties bausmė įvykdyta jau 97 asmenims. Pernai šioje šalyje pakarta mažiausiai 270 nusikaltėlių.

Iranas teigia, kad mirties bausmės yra būtinos, siekiant užtikrinti visuomenės saugumą, taip pat pabrėžia, jog tokie nuosprendžiai skiriami tik po išsamių teisminių procesų.

Irane mirties bausmė gali būti skirta už žmogžudystę, išžaginimą, ginkluotą plėšimą, prekybą narkotikais ir svetimavimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.