aA
Kauno kapinėse triūsiantys duobkasiai sunkmečio nejaučia. Jų atlyginimai pastaraisiais metais nemažėja, o įžūlūs duobkasiai bando papildomai užsidirbti reketuodami mirusiųjų artimuosius, rašo „Lietuvos rytas”.
Duobkasiai konkurentų neįsileidžia
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Garliavoje gyvenanti vietos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Aldona Grikietienė prieš porą savaičių neteko žado sužinojusi, kad už duobės iškasimą mirusiai seseriai Eigulių kapinėse reikia sumokėti 553 litus.

Pensininkė ketino pasisamdyti duobkasius iš draugų būrio, kurie paslaugą būtų atlikę už 100 – 120 litų, tačiau Kauno kapines prižiūrinčios savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ atstovai tokią galimybę atmetė.

Netekties prislėgtą A.Grikietienę pribloškė ir duobkasio elgesys, mat vyriškis dar paprašė 150 litų už kapo duobės papuošimą, o karstą neva dėl laiko stygiaus užkasė nesibaigus laidotuvių ceremonijai.

Savivaldybės įmonėje „Kapinių priežiūra“ šiuo metu dirba 20 duobkasių. Pastarąjį kartą jiems atlyginimas 10 – 20 procentų buvo padidintas prieš dvejus metus. Dabar duobkasys vidutiniškai uždirba apie 1500 litų, atskaičius mokesčius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.