aA
Į Šilutę šeštadienį susirinkę 56 Centro sąjungos tarybos nariai ragino kolegas siekti, kad Centro sąjunga nesijaustų skruzdėliuku ant dviejų dramblių kelio. Labiausiai prieš buvimą valdančiojoje daugumoje buvo nusiteikę buvę Seimo nariai vilnietis Arūnas Grumadas ir klaipėdietis Vytautas Čepas.
Vytautas Čepas
Vytautas Čepas
© "Lietuvos žinios"
"Koalicinė sutartis su Naujosios politikos partneriais yra sudaryta centristų vadų, jos neaprobavo partijos suvažiavimas. Todėl ir riedame dabar kaip prie pašto vagono prikabinta platforma, net nenutuokdami, kas jame iš viso yra", - sakė A.Grumadas.

"Valdančioji koalicija, nepaisant mūsų strategų pastangų, vis tiek nuburbuliuos, o su ja - ir Centro sąjunga", - prognozavo V.Čepas. Pasak šio centristo, ilgai besikankinančiam mirštančiajam eutanazija yra išsigelbėjimas, o jo šeimai - palengvėjimas: "Geriau socialdemokratai tegul ateina anksčiau, spės greičiau susidirbti ir pasitraukti".

Tačiau tik trys centristai siūlė iš valdančiosios Naujosios politikos koalicijos pasitraukti nedelsiant.

Dėl šio pasiūlymo iš viso nebuvo balsuota. Centristų taryba tik priėmė kreipimąsi į liberalus, socialliberalus ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą: "Vardan šalies politinio ir ekonominio stabilumo centristai prašo koalicijos partnerius rasti savyje jėgų ir politinės išminties bei susitelkti ir išsaugoti vieningą valdančiąją koaliciją".

Centristai taip pat priminė partneriams būtinybę vykdyti prieš rinkimus duotus pažadus. Centro sąjungos lyderis Kęstutis Glaveckas ir tarybos nariams, ir šeštadienio vakarą į susitikimą su juo atėjusiems šilutiškiams kartojo tą patį: "Vyriausybė yra silpna, neryžtinga, nekoordinuota, o valdininkai reformas vykdo sau, bet ne krašto gerovei".

Tačiau, kalbėdamas apie viceministrų postus užimančius kolegas centristus Rasą Melnikienę, Kazimierą Šavinį ir Imantą Lazdinį, K.Glaveckas teigė, kad jie dirba puikiai.

Tiesa, I.Lazdiniui centristai patarė kontroliuoti K.Kristinaičio ir A.Brazausko medžiokles bei H.Žukausko tankus, kuriais aplinkos ministras grasino griausiąs be leidimo pastatytus statinius.

"Lietuvos rytas"