aA
Po puikių fizikų ir biologų pasirodymų tarptautinėse olimpiadose, chemikai dar labiau pradžiugino savo rezultatais. Iš liepos 19–28 d. Tokijuje, Japonijoje, vykusios 42-osios tarptautinės chemijos olimpiados visa Lietuvos delegacija sugrįžta su medaliais.
Lietuvos jaunieji chemikai iš Japonijos sugrįžta su medaliais
© Corbis

Aukso medalį pelnė Kauno technologijos universiteto gimnazijos abiturientas Vladimiras Oleinikovas (mokyt. Birutė Maciulevičienė), sidabro medalius – Vilniaus Gabijos gimnazijos dvyliktokas Vidmantas Bieliūnas (mokyt. Valda Žiedienė) bei Kauno technologijos universiteto gimnazijos vienuoliktokas Dominykas Sedleckas (mokyt. Birutė Maciulevičienė). Bronzą iškovojo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokas Emilis Bružas (mokyt. Rima Grabauskienė).

Vladimirui tai jau ne pirmasis medalis: praėjusiais metais analogiškame konkurse Anglijoje jis pelnė bronzą, šiais metais Baku, Azerbaidžane, vykusioje Mendelejevo chemijos olimpiadoje jis apdovanotas sidabru, o prieš dvejus metus Kipre vykusioje Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje iškovojo auksą.

Olimpiadoje Japonijoje varžėsi 68 valstybių atstovai. Lietuvos jaunieji chemikai negrįžta be apdovanojimų jau nuo 2002 m. Delegacijai šiemet vadovavo jau dešimtmetį sėkmingai gabiausius chemikus ruošiantis docentas dr. Rimantas Raudonis ir magistrantas Marius Jurgelėnas iš Vilniaus universiteto. Pasirengti padėjo rėmėjai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.