aA
Generalinė prokuratūra kol kas nesulaukė prašymo kreiptis į Seimą ir prašyti panaikinti teisinį imunitetą greitį viršijusiam parlamentarui Vincui Babiliui. "Spręsime (ar kreiptis į Seimą - ELTA), kai gausime medžiagą tuo klausimu. Kol kas aš neturiu tokios informacijos, išskyrus tai, kas skelbiama viešai", - ketvirtadienį žurnalistams sakė generalinis prokuroras Darius Valys.
Vincas Babilius
Vincas Babilius
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Kaip skelbia žiniasklaida, Seimo narys Vincas Babilius kelyje Vilnius-Kaunas įkliuvo policijos pareigūnams, kai važiavo 165 kilometrų per valandą greičiu.

Tautos prisikėlimo partijos narys pareigūnams įkliuvo liepos 9-ąją kelyje Vilnius- Kaunas.

Už pažeidimą jam gresia ne tik bauda, bet ir areštas.

Byla jau perduota nagrinėti Kaišiadorių apylinkės teismui.

Ar V. Babilius bus nubaustas, neaišku. Politikas turi teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

I.Degutienė abejoja, ar reikia naikinti neliečiamybę

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ketvirtadienį žurnalistams sakė abejojanti, ar dėl eismo taisyklių pažeidimo reikia naikinti Seimo nario teisinę neliečiamybę.

"Aš taip nemanyčiau (...) Seimo narys, kaip eilinis Lietuvos pilietis, kaip eilinis Lietuvos vairuotojas pažeidė eismo taisykles, jis ir turi, kaip pilietis, atsakyti už eismo taisyklių pažeidimą. Bet Konstitucijos, aš manau, jis tikrai nepažeidė", - teigė ji.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.