aA
Taupusis premjeras Andrius Kubilius greičiausiai yra ne tik dviračių, bet ir grožio konkursų gerbėjas. Mat būtent tokiems renginiams Vyriausybė, pasirodo, randa pinigų subliūškusioje savo kišenėje, rašo „Lietuvos rytas“. Per vienas paskutinių Vyriausybės rezervo fondo dalybų bene didžiausias kąsnis buvo atriektas moterų grožio konkursui „Mrs. Universe“.
Vaida Ragėnaitė
Vaida Ragėnaitė
© Nuotr. iš asmeninio albumo

Šio renginio išlaidoms iš dalies padengti buvo atseikėta net 63 tūkst. litų.

Tai, pavyzdžiui, kone dvigubai daugiau, nei tuo metu buvo paskirta patriotinei jaunimo išvykai „Misija Sibiras 2010”, kurios fone itin mėgsta reklamuotis valdantieji dešinieji.

Iš Vyriausybės rezervo fondo tradiciškai šelpiamiems padegėliams ar vasaros audrų nuniokotiems provincijos miesteliams skirta net tris ar keturis kartus mažesnės sumos.

Dosniai atseikėti pinigų grožio konkursui Vyriausybę greičiausiai padrąsino ir tai, kad paramos šiam rugpjūčio viduryje Lietuvoje vyksiančiam renginiui prašė pati Užsienio reikalų ministerija (URM).

2009 metais šis konkursas vyko Latvijoje. Jo nugalėtoja tapo Lietuvos atstovė, finansų specialistė Vaida Ragėnaitė.

„Tokią pergalę mūsų šalis iškovojo pirmą kartą, o kartu su ja – ir garbę bei prievolę surengti tarptautinį projektą Lietuvoje”, – džiaugiasi URM.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.